Τα Κεράσια Τραγανά Ροδοχωρίου παράγονται συστηματικά στο Ροδοχώρι Ημαθίας, στους πρόποδες του όρους Βερμίου, σε μέσο υψόμετρο 650 μέτρων από τις αρχές της δεκαετίας του ’50. Εχουν ένα χαρακτηριστικό βαθύ κόκκινο χρώμα, τραγανή υφή, μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους καρπό  και ιδιαίτερη γεύση. Είναι μια ποικιλία ιδιαίτερα ανθεκτική και συντηρείται για ιδιαίτερα μακρύ χρονικό διάστημα

Κεράσια

 

Έχουν αναγνωριστεί ως προϊόν Π.Ο.Π. από το 1997.

Το κεράσι περιέχει αρκετά μεταλλικά άλατα και φυτικές ίνες. Είναι ιδιαίτερης υψηλ΄’ης θρεπτικής αξίας και είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη B, σε κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μα-γνήσιο και χαλκό.